Longfillers

Wat zijn "longfiller" sigaren ?

Sigaren bestaan uit drie delen : binnengoed, omblad en dekblad.
Voor het omblad en het dekblad wordt uiteraard altijd een volledig tabaksblad gebruikt.   Een "longfiller" is een sigaar waarbij ook het binnengoed uit volledige tabaksbladeren bestaat en die bijna altijd helemaal met de hand gemaakt wordt.   Het aantal verschillende tabakssoorten varieert van 3 tot 5 bladeren per sigaar.   Longfiller sigaren zijn bij ons vooral afkomstig uit Cuba, Dominicaanse Republiek, Nicaragua, Honduras, Brazilië ...

 

 

Hieronder vind je de verschillende merken longfillers per land van herkomst, die in België worden ingevoerd en die bij ons verkrijgbaar zijn.

Cuba  

In Cuba ligt de bakermat van onze sigarencultuur.   De smaak van echte "puros" is vol en krachtig.   Wie deze eenmaal weet te appreciëren is moeilijk te overtuigen dat er nog andere voortreffelijke sigaren bestaan.

Cohiba - Partagas - Montecristo - Romeo y Julieta - Hoyo de Monterrey - Punch - Quintero - Bolivar - San Cristobal de la Habana - José L. Piedra - La Gloria Cubana - H. Upmann -  Vegas Robaina - Cuaba - Rafael Gonzales - Trinidad - Ramon Allones - Diplomaticos - Quai d'Orsay - Flor de Cano - Por Larañaga - Rey del Mundo - San Luis Rey - Juan Lopez - Fonseca

  

Dominicaanse Republiek

Naast Cuba is de Dominicaanse Republiek het meest bekende sigarenmekka.   De sigaren verschillen sterk in smaak, maar de kwaliteit is minstens dezelfde.   Zowel de bodem als het klimaat in de Dominicaanse Republiek zijn uiterst geschik voor de tabaksplant.   Dominicaanse sigaren zijn mild en toegankelijk.  

Davidoff - Griffins - AVO - Dunhill - Bauza - Tatiana - Balmoral - Leon Jimenes - La Aurora - 
Don Diego - Arturo Fuente - Opus X - Ashton - Casa Francesco - Cuesta Rey - Private Stock -
Bundle Selection - Zino - El Credito - Winston Churchill - Macanudo - CAO - VegaFina - La Ribera

 

Nicaragua

Nicaragua is één van de opkomende sigarenlanden in Centraal-Amerika.  Vooral in de grensstreek met Honduras liggen enkele gebieden, die qua bodem- en klimaatomstandigheden uiterst geschikt zijn voor de perfecte teelt van voortreffelijke, krachtige en aromatische tabakken.  Verschillende Cubaanse families hebben in dit prachtige land indrukwekkende sigarentradities verdergezet.

 Padron - Cumpay - CAO - Nicarao - La Rica - Machetero - Oliva - Nub - Cain - O2 - Tatuaje - Casa Magna - La Aroma del Caribe -

 

Brazilië

Zwart als de voetbalparel, zwoel als de sambadanseres, geurig en geheimzinnig als het Amazone-oerwoud !
Brasil-sigaren zijn zacht, licht kruidig en heerlijk geurend.  Ze zijn wereldberoemd, maar worden in Vlaanderen weinig gedegusteerd.

Alonso Menendez

 

Canarische Eilanden


Deze paradijselijke eilanden in de Atlantische Oceaan behoren tot de minder bekende sigarenproducenten.  Nochtans is de Canarische tabak één van de zachtste soorten ter wereld.

Condal

 

Honduras

Sigaren uit Honduras zijn in België minder bekend.   Honduras is nochtans de tweede grootste producent van hand-made sigaren ter wereld.  De tabakken zijn er voller van smaak dan de elegante Dominicaanse en iets milder dan de karaktervolle Cubaanse.  Bij een ontdekkingsreis door sigarenland mag je Honduras niet voorbij gaan. 

Villa Zamorano - Flor de Selva - Flor de Copan - Don Tomás - Camacho