Weetjes

In deze rubriek vertellen we u graag leuke, interessante en eenvoudige informatie, die rechtstreeks of zijdelings te maken heeft met onze artikelen of onze activiteiten.  Veel leesplezier !


Klik hier voor info over Poul Winslow, Deense pijpenmaker. 

Klik hier voor de zeer praktische handleiding voor de pijproker.  Nuttige tips om nog meer te kunnen genieten van uw geliefkoosde tabak in dat bijzondere pijpje.     

 

Rum is in opmars.  Meer en meer ervaren genieters dat deze heerlijke exotische drank niet alleen goed in cocktails (cuba libre - mojito o.a.) verwerkt kan worden, maar ook heel voortreffelijk als drank op zich kan gedegusteerd worden, zoals whisky of cognac.  Ons assortiment rums is ondertussen meer dan het komen keuren waard : we hebben er ongeveer een 70-tal in voorraad uit verschillende regio's en landen zoals Cuba, Venezuela, Haiti, Martinique, Ile de la Réunion, Barbados, Guadaloupe, Filippijnen  ... en nog veel meer. 
Voor een overzicht van ons assortiment, klik hier.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Uitgebreide informatie over pijptabakken in het algemeen en meer in detail over de Engelse Samuel Gawith tabakken.   Zeer interessant !!!   
Klik hier.     

                             

                                                                                                                                                                     


Poul Winslow
Poul Winslow werd in 1951 geboren in Denemarken.  Reeds op 17-jarige leeftijd kwam hij als leerling bij pijpenmaker Preben Holm in de leer.  Hij hield zich met alle onderdelen van het ambacht bezig, totdat hij zijn eigen stijl en vormengamma begon te ontwikkelen.  In 1987 begon hij zelfstandig en onder eigen naam zijn eigen ontwerplijn te verkopen.

Alle pijpen uit zijn werkplaats zijn gemaakt van de beste bruyère uit Corsica en andere landen rond de Middellandse Zee. Het belangrijkste uitgangspunt is steeds de optimale harmonie van het model.
Zijn ongebruikelijke en individuele variaties op het klassieke vormengamma van pijpen ziijn al snel wereldwijd zeer populair geworden. 

Winslow-pijpen worden in vijf verschillende kwaliteiten geleverd, die met letters A tot E worden aangegeven, waarbij A staat voor een nagenoeg perfecte "straight grains".  De allermooiste exemplaren worden met goud of soms met stenen versierd.  Omdat de indeling louter op esthetiek is gericht, roken alle pijpen echter even voortreffelijk.


 

 

 

Hoffelijkheid siert de mens ...
Enkele zeer eenvoudige tips om het samenleven van roker en niet-roker nóg aangenamer te maken ...
Klik hier.

Alles over port (wijn)
Wist u dat porto vooral ook heerlijk is als dessertwijn ?   Klik hier voor nog meer interessante informatie.

Door de bomen het bos niet meer zien !
De wetgeving betreffende roken verandert zeer regelmatig.  Vooral in de horeca zien sommigen door de bomen het bos niet meer.  Via deze link kom je terecht op de officiële website van de Vlaamse regering in het hoofdstuk dat dit onderwerp behandelt.  

The six Classic Malts of Scotland
De zes klassieke malt-whisky's uit Schotland is een exclusieve selectie, een staalkaart als het ware van Schotland als whisky-land.   Zij bevatten de zeer brede waaier van regionale smaken en stijlen.  Voor meer info.  Zie ook in onze catalogus.

 

Zino Davidoff  !

Op zaterdag 11 maart 2006 zou Zino Davidoff 100 jaar geworden zijn !   Hij werd geboren op 11 maart 1906 in Kiev - Rusland en overleed op 14 januari 1994.  Lees meer over het leven en de filosofie van deze bijzonder interessante man.

Tabaksmuseum in Wervik

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan dit zeer interessante museum ?   Het is de moeite waard ! 
Voor meer informatie klik hier.

 whisky of whiskey ?

Eén "whisky", daar is iedereen het wel over eens ... we hebben het dan over de correcte schrijfwijze.  Moeilijker wordt het wanneer het over meer dan één whisky gaat.  Het meervoud van whisky is in het Nederlands "whisky's".  In het Engels echter is het "whiskies".   U zal wellicht ook al "whiskey" of " whiskeys" tegengekomen zijn ... Dit is de Engelse schrijfwijze voor "Ierse" whisky.  Bent u nog mee ?  Schrijf in elk geval nooit "whiskey" als u het over een Schotse malt hebt !!!   Voor de rest maakt het uiteraard echt niet veel uit !